
غذای سنتی استان کرمان
غذای سنتی استان کرمان
به گزارش اعظم امامی ://اگر میخواهید در یکی از تاریخیترین شهرهای ایران با اقلیم کویری، دلی تازه کنید و غذاهای اصیل خطه کویری را تجربه کنید، غذاهای خوشمزه کرمان را از دست ندهید. شهری که میتواند در کنار جاذبههای تاریخی و جذابی که دارد، مزه ناب غذای کرمان را زیر زبانتان باقی بگذارد. غذاهای متنوع و معروف کرمانی میتواند طعم بازدید از این شهر کویری را برایتان تبدیل به یک طعم ناب و بینظیر کند. از خورشهای خوشمزه تا آش و آبگوشت اشاره کرد. اگر کرمانی باشید یا با کرمانیها آشنا باشید، احتمالا بدانید که زیره جایگاه خاصی در غذاهای کرمانی دارد. جالب است بدانید مرغوبترین و بهترین زیره را در استان کرمان پیدا خواهید کرد. یکی دیگر از مواد غذایی پرمصرف و پرطرفدار در غذاهای سنتی کرمان کشک است که آن را در بسیاری از آشهای کرمانی خواهید یافت. احتمالا تا الان گرسنهتان شده باشد. پس آماده خوردن غذاهای خوشمزه کرمان شوید.
آبگوشت بادمجان و کشک
اگر تصورتان از آبگوشت تنها گوشت و نخود و لوبیا است، آبگوشت بادمجان و کشک آماده است تا قواعد بازی را تغییر دهد. این آبگوشت خوشمزه از گوشت قرمز، نخود، لوبیا، سیب زمینی، پیاز، بادمجان و چغندر و کشک درست شده است.
آبگوشت زیره
اگر بنا باشد یکی از سوغاتیهای خوراکی کرمان را همراه خود به شهر مبدا ببرید، احتمالا زیره گزینه اول باشد. به خصوص که میتواند یک طعم دهنده معجزه بخش به آبگوشتهای محلی باشد. برای تهیه آبگوشت زیره از گوشت، پیاز زیره و سیر استفاده میکنند.
آبگوشت بز قرمه، بزغاله جا افتاده!
بز قورمه یکی از آبگوشتهای معروف کرمان است که به خوبی در دل ایرانیان جا باز کرده است. همانطور که از اسم آبگوشت پیداست، در طبخ آن از گوشت بزغاله استفاده میکنند. نخود، پیاز، سیر، کشک، زعفران و نعنا به همراه ادویه مخصوص از مواد به کار رفته در این آبگوشت است. جالب اینجاست که این غذا را نه تنها با نان بلکه با برنج هم میتوانید میل کنید.
زیره پلو
زیره پلو یا همان پلو زیره معروف یکی از مقویترین و خوشمزهترین غذاهای کرمانی است. حتی اگر از طعم و بوی زیره خوشتان نمیاید، احتمالا تجربه چشیدن طعم زیره پلو در کرمان با شما کاری کند که عاشق زیره شوید. طبع زیره گرم و طبع برنج سرد است و همین قضیه باعث شده در فصل پاییز و زمستان یکی از بهترین غذاها باشد. زیره پلو را میتوان با گوشت، درست کرد. البته اگر گیاه خوار هستید
میتوانید آن را بدون گوشت نیز درست کنید.
لپه پلو با زیره
غذای متفاوت دیگری که میتوانید همراه آن انگشتانتان را هم میل کنید، لپه پلو با زیره است. این غذا ترکیبی از لپه، برنج، زیره، گوشت چرخ کرده، پیاز، رب و ادویه است. جالب است بدانید چه از خود زیره و چه از پودر زیره در این غذا استفاده کنید، همچنان عطر زیره کار خودش را خواهد کرد.
خورش به آلو
نوعی خورش محلی برای مردم بومی کرمانی است که از به درست میشود. به همین دلیل اغلب در فصل پاییز آن را میپزند. این غذای پرطرفدار در ماه رمضان به خصوص برای افراد دارای روده تنبل بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. خورش به آلو را میتوانید با گوشت ماهیچه، مغز ران، پیاز داغ، روغن مایع، شکر، آب لیمو، زعفران، ادویه و آلو بخارا درست کنید و یک طعم ملس و جذاب را تجربه کنید



